De Papenhoeve, speciaal voor kinderen tot 80 jaar

Je bent niet snel te oud om te genieten van alles wat de Papendrechtse kinderboerderij te bieden heeft.

Dat vinden althans de vele inwoners uit Papendrecht en omgeving die De Papenhoeve aandoen; jaarlijks ongeveer 30.000.  

Welke dieren zijn er?
Er zijn veel verschillende soorten vooral jonge dieren, zoals alpaca's, kippen, geiten, schapen, cavia’s, konijnen, een dwergvarkentje, ezeltjes en een pony, maar ook dieren die je niet zo snel zou verwachten op een kinderboerderij, zoals tropische vissen, vogels en kikkers, pauwen, en grote agaat slakken. En dan zijn er nog de dieren die in de vijver zwemmen, zoals ganzen, eenden en schildpadden. 

Wat is er te doen?
Je kunt op De Papenhoeve veel leren over dieren, waar ze vandaan komen en hoe ze leven. De kinderboerderij organiseert themamiddagen, die gaan over natuur, milieu en, uiteraard, over dieren. Ook zijn er voor jong en oud leuke en leerzame dingen om te doen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon lekker ontspannen, met de dieren knuffelen op de knuffelweide, spelen of rondwandelen; al dan niet onder begeleiding van een gids. En ontspannen kun je, als ouder of grootouder, ook heel goed op het terras, waar je, onder het genot van een kopje koffie of wat anders, het de kinderen even zélf laat uitvinden.  

Gediplomeerde beroepskrachten
Alle dieren op de kinderboerderij worden verzorgd door vaste, gediplomeerde beroepskrachten, die ondersteund worden door vrijwilligers. Degenen die graag als vrijwilliger willen helpen bij de dieren of op andere onderdelen binnen de kinderboerderij, zijn van harte welkom.

Ben je jonger dan 80 of iets ouder, ben je toe aan ontspanning in de buitenlucht, en wil je misschien wel iets leren, kom dan naar kinderboerderij De Papenhoeve. De deuren staan, tot 16.30 uur, wagenwijd open.Alle tips UITagenda Meld je verhaal