‘Je bent wat je drinkt’

Zegt zuiver-water-ambassadeur en Papendrechter Karel Thieme. 

We bestaan immers voor meer dan de helft uit water. Water waarvan we per dag twee liter verliezen. Wat we dagelijks aan zouden moeten vullen, als onze gezondheid ons lief is. Maar hoe doen we dat? En met wat? Karel Thieme neemt ons mee naar de wondere wereld van water.

Jaren geleden is Thieme zijn carrière begonnen als theeproever en nu zet hij zich vooral in om aan iedereen die het maar wil horen duidelijk te maken dat zuiver water de basis van alles is. Dat is geen grote overgang, als je bedenkt dat voor een lekkere kop thee het één niet zonder het ander kan. Maar waar hebben we het eigenlijk over? Het water dat in Nederland uit de kraan komt, is toch zuiver?

Kraanwater
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is ons kraanwater niet zuiver. Het voldoet wél aan de wettelijke normen, maar daar is alles mee gezegd. Het kan lood en andere zware metalen afkomstig van leidingen bevatten, en tevens parasieten en bacteriën. Ook zitten in ons kraanwater mineralen uit de bodem, zoals kalk en magnesium. Deze mineralen zijn, in tegenstelling tot mineralen die in vers fruit en verse groente zitten, niet goed voor je.  

Bronwater
Wanneer je je vakantie in een Zuid-Europees land doorbrengt, kun je beter bronwater drinken in plaats van water uit de kraan. Dat is bekend. Minder bekend is dat we dat ook in Nederland beter kunnen doen. Maar dan hangt het er wél van af uit welke bron het water komt. Daar zit volgens Karel Thieme veel verschil in. 

Zuiver water
Zijn missie is om mensen bewust te maken van het belang van zuiver water. Drinkwater is een eerste levensbehoefte. Het moet schoon en veilig zijn om te drinken, om mee te koken. En daar valt wel het een en ander op af te dingen. Met een eenvoudig testje meet je het verschil in zuiverheid tussen kraanwater, Spa Reine en water uit de Zuiver-Water-Kraan van Karel Thieme waar, in het laatste geval, het water is gezuiverd met een speciale zuiveringstechniek. 

Spa Reine en water uit de Zuiver-Water-Kraan zijn even zuiver en laten wat dat betreft het kraanwater ver achter zich. 

Hét doel van Karel Thieme is al heel lang stromend zuiver water voor iedereen. Dat lijkt nu haalbaar, want de benodigde, betaalbare, waterzuiveringstechniek neemt weinig ruimte in en kan daardoor bij ieder huishouden geïnstalleerd worden.

Een kwestie van lange adem en enthousiasme, aldus een ambassadeur van het zuiverste water.
 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal