Start nieuwe uitgave boekenreeks ‘Van heerlijkheid tot heden’

Papendrecht Verrast en historicus en tekstschrijver Marcel Sluijter slaan de handen ineen.

En starten de uitgave van een nieuwe reeks historische boekjes ter promotie en beleving van Papendrecht.

De titel van de nieuwe uitgave is:

Dijklopen tussen heden en verleden
Een tocht over de dijk in 1907, langs scheepswerven, boerderijen en winkels

Tot de jaren vijftig van de vorige eeuw speelde het leven in Papendrecht zich voor een belangrijk deel op en langs de rivier en de dijk af. Dat zorgde voor een combinatie van bedrijvigheid, scheepswerven, arbeiderswoningen, boerderijen en dijkwoningen. Sporen hiervan zijn nog steeds te zien.
 
Verschillende van deze sporen zijn in woorden maar vooral met veel foto’s vastgelegd in een nieuw boekje dat vanaf 1 december 2023 te koop is: Dijklopen tussen heden en verleden – een tocht over de dijk in 1907, langs scheepswerven, boerderijen en winkels.
 
In de loop van de tijd zijn ook veel panden en situaties verdwenen. Reden genoeg om, naar een idee van Papendrechter Jan de Heer, de dijk en omgeving met een historische blik te bekijken. 

Tijdens een wandeling in 1907 met sprongetjes tussen heden en verleden geeft het boekje door de ogen van inwoners van toen een beeld van ontwikkelingen door de eeuwen heen.

Over de boekenreeks ‘Van heerlijkheid tot heden’
De gemeente Papendrecht gaf tussen 2009 en 2017 onder de titel ‘Van heerlijkheid tot heden’ een reeks boekjes uit over de geschiedenis van Papendrecht. Aanleiding hiervoor was het 900-jarig bestaan van Papendrecht in 2005 en de aankoop van het handvest van Papendrecht uit 1563. 

Het nieuwe boekje kost € 8,95 en kun je HIER bestellen. Vanaf 15 december 2023 wordt het aan huis bezorgd. Wie vóór 31 december 2023 bestelt, krijgt 1 euro korting en betaalt € 7,95.  

Alle tips UITagenda Meld je verhaal