Sancta Susanna

27 mei

Vanaf 15:30 tot 16:30

Recreatie

Locatie:
Papendrecht
Muilwijckstraat 1


Bezoek de website

Op zaterdagmiddag 27 mei wordt het laatste zaterdagmiddagconcert van dit seizoen gehouden.

Dit concert is een bonus in de serie zaterdagmiddagconcerten. 'Een concert dat lopende dit seizoen als extraatje op ons pad kwam en dat we u niet graag onthouden', aldus Aren Klink van de Zaterdagmiddagconcerten.

Maar liefst twee ensembles geven acte de présence: Ensemble Corona en Vocaal Ensemble Larynx m.m.v. Matias Pedrana en Iduna Paalman.

Wellicht is het schilderij van Rembrandt ‘Susanna en de ouderlingen’ bij velen bekend. Het achterliggende bijbelverhaal is misschien minder bekend, mede omdat het in het apocriefe deel van het bijbelboek Daniël staat, namelijk in hoofdstuk 13.

Men krijgt in dit concert het achterliggende verhaal uit de Delftse Bijbel 1477 te horen. Dat was overigens het eerste boek dat in Nederland gedrukt werd.

Ensemble Corona en Vocaal Ensemble Larynx, m.m.v. Matias Pedrana en Iduna Paalman leiden de bezoekers door het hele verhaal.

Suzanna wil juist een bad nemen als twee oude mannen haar bespieden vanuit de bosjes. Zij doen een oneerbaar voorstel onder dwang van chantage. Bij de daarop volgende rechtszaak bewijst Daniël Susanna’s onschuld.

Dit apocriefe bijbelverhaal wordt gelardeerd met een mix van deels bestaande muziekstukken in verschillende stijlen; hedendaags, atonaal drama, afgewisseld met licht jazzy impressionisme, kinderliedjes en zelfs iets dat nèt niet op een tango lijkt, beïnvloed door de bandoneon.

Bezoekers kunnen zich mee laten nemen in deze eigentijdse muzikale vertelling van een oud verhaal, door acht zangers van Vocaal Ensemble Larynx, begeleid door Ensemble corona: sopraan, blokfluit, cornetto, viola da gamba, luit, gitaar en bandoneon.

De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang.