Tour de France Femmes door Papendrecht

13 augustus

Vanaf 10:00 tot 10:30

Sport

Locatie:
Papendrecht
Burgemeester Keijzerweg - Veerweg - Witte Brug


Bezoek de website

Op dinsdag 13 augustus komt de Tour de France Femmes door Papendrecht. Dit is de grootste wielerwedstrijd ter wereld voor vrouwen. Jij kunt hierbij aanwezig zijn.

De etappe door Papendrecht
De eerste drie van de acht etappes worden in Nederland verreden. De tweede etappe start in Dordrecht om 9.50 uur, gaat via Papendrecht, de polders van de Alblasserwaard en Alblasserdam naar Rotterdam. De verwachtte aankomst tijd in Rotterdam is 11.40 uur. 

De wielrensters fietsen met hoge snelheid tussen ongeveer 10.00 en 10.15 uur door Papendrecht.

Unieke kans
Het is uniek dat deze wereldwijd goed bekeken en bezochte wielerwedstrijd door Papendrecht komt. Het is de eerste keer dat de Tour de France Femmes buiten Frankrijk van start gaat.

Wethouder Jan Dirk van der Borg: 'Het is een unieke kans om het gevoel van de Tour zo dicht bij huis te ervaren. Trek je gele trui aan, kom langs het parcours staan en moedig het peloton aan als de topsporters door onze gemeente komen.' 

Route
De 152 rensters komen van Dordrecht over de N3, gaan bij de kluifrotonde linksaf de Burgemeester Keijzerweg op en gaan vervolgens via de Veerweg over de Witte Brug naar Oud-Alblas.

Alle informatie over de Nederlandse Grand Départ en de exacte routes zijn HIER te vinden.

Bereikbaarheid
De route wordt afgezet met een dynamische afzetting. Dit betekent dat de straten, die kruisen met het parcours, dichtgezet worden door de politie en niet langer dan 45 minuten dicht zijn.

Als je langs het parcours komt staan, let er dan wel op dat je op een veilige plek gaat staan en rekening houdt met het overige verkeer. 

Scholenprogramma
Met het scholenprogramma hebben verschillende scholieren uit groep 7 en 8 in het Sportcentrum al een sportief digitaal voorproefje gehad.

Wethouder Van der Borg hierover: 'Het is fantastisch om te zien dat dit evenement onder jongeren ook bijdraagt aan extra enthousiasme voor sport en bewegen.'