Workshop Acryl Pouring

12 maart

Vanaf 10:00 tot 12:00

Recreatie

Locatie:
Papendrecht
Vondellaan 158


Organisator:
Volksuniversiteit Papendrecht


Prijs:
€ 31,00


Contact:
078-6154764
info@vupapendrecht.nl


Bezoek de website

Altijd iets anders willen uitproberen met Acrylverf? Wat dacht je van 'acryl pouring', dus gieten met acryl. Heel erg leuk om te doen, niet moeilijk (als je weet hoe!) en geweldige resultaten! Onder begeleiding van docente Ciska de Vries.

Acryl gieten is een vorm van abstracte kunst, waar je schilderijen mee maakt met vloeibare acrylverf. Het leuke aan gieten met acrylverf is dat je het op verschillende manieren kan doen en verrassende resultaten krijgt. Eigenlijk is het onmogelijk om fouten te maken. 

Zoek je favoriete kleur verf (of inkt) uit en mix dit met gietmedium, siliconenolie en een scheutje water, en doe dit in een beker. Dit moet goed gemixt worden, zodat de ingrediënten goed samenhangen, anders kan je acryl schilderij misschien wel “verpest” worden omdat alles niet goed gemixt is. 

Het gietmedium zorgt ervoor dat de verf vloeibaarder wordt en dan dat de verf beter met elkaar mixt. De siliconenolie zorgt ervoor dat de cellen in de verf naarvoren komen en groter worden. Eventueel kan je het werk nog thuis mat of glanzend afverven.

Na het proces heeft het schilderij een poosje nodig om op een gematigde temperatuur te drogen. Na twee dagen kun je je werk bij de vu ophalen.

Prijs: € 26,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.