Kennis delen: het summum

18 juni

Gemeente Papendrecht gaat graag in gesprek met ondernemers om te weten hoe het gaat in de verschillende sectoren. Dit om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoeften van ondernemers en het economisch klimaat in de gemeente te optimaliseren. Daarom is er elke maand een ondernemersoverleg. Bij dit overleg zitten, naast de  medewerkers van team Economie van de gemeente, mensen met grote voelsprieten in de samenleving, zoals Peter Deege van Drechtsteden Accountants en voorzitter OVP, Gert-Jan Scheepsbouwer van L&B en  onder andere het Oranje Comité en een afgevaardigde van de banken.

 

Vanuit verschillende perspectieven monitoren zij bijvoorbeeld de impact van corona voor de verschillende sectoren en de financiële hulppakketten, de ontwikkelingen in transport en grondstoffen en andere zaken  impact  hebben op grote en kleine ondernemers. Ook de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt komen ter tafel en hoe Papendrecht op een positieve manier verschil kan maken voor verenigingen en bijvoorbeeld horecaondernemers.

Dit initiatief is ontstaan door corona en het comité onderzoekt hoe het ook in de toekomst op een waardevolle manier kennis kan blijven delen  ter bevordering van een optimaal economisch ondernemersklimaat in Papendrecht.

 

Tijdens  een van de hybride overleggen mocht Papendrecht Verrast in Business te gast zijn en was zij getuige van de overhandiging van het boekwerk ‘Vanuit ondernemerschap actief verbinden, vernieuwen en versterken’ (namens de Federatie van Ondernemersverenigingen) door Peter Deege aan wethouder Pieter Paans.