‘Wijn moet gewoon lekker smaken.’

25 maart

Wijnhuis De Paap doet niet moeilijk over wijn en geeft liever goed en persoonlijk advies. 

Twee broers uit Papendrecht
Sinds 2007 is Wijnhuis De Paap eigendom van twee broers uit Papendrecht: Frank en Henk van de Graaf. Beiden waren toe aan iets nieuws en vonden het bovendien leuk om samen iets op te zetten. Dat werd wijn. Maar dan kwaliteitswijn. Vanaf het begin richten ze zich puur op kwaliteit en houden ze zich verre van eenheidsworst. 

Eerst zelf proeven
Voordat de wijnen een plek in de winkel krijgen, worden ze eerst door henzelf geproefd. Zo weten ze zeker dat ze alleen goede wijn verkopen, waar het ze om te doen is. Veel wijnen van Wijnhuis De Paap komen uit Italië, waar Frank en Henk één keer per jaar heen gaan. Om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied en natuurlijk om nieuwe wijn te proeven. Hun klanten groeien met hen mee, wanneer zij op hun beurt de opgedane kennis van hen vernemen. Een win-winsituatie dus. 

Ook onbekendere wijnen
Naast Italiaanse wijn, verkoopt De Paap ook – wat minder vanzelfsprekend misschien – Duitse en Servische wijn. Servische wijn is voor velen een grote onbekende en Duitse wijn heeft nog steeds een imagoprobleem. ‘Maar dat hebben ze aan zichzelf te danken, door heel goedkope Riesling op de markt te brengen’, aldus Frank van de Graaf. ‘Duitse wijn kan heel goed zijn. Aan ons om onze klanten ook kennis te laten maken met minder gangbare wijnen.’ En dit kan bijvoorbeeld tijdens hun wijnproeverij, die twee keer per jaar gehouden wordt. 

Papendrechtse producten
Behalve voor wijn, kun je bij De Paap ook terecht voor echt Papendrechtse producten, zoals bier, worst, kaas en snoepgoed. Zo wordt het bier bijvoorbeeld gebrouwen door de bierbrouwerij van De Heerlijkheid van Papendrecht.

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Wat de een lekker vindt, daar geniet de ander wellicht minder van. Het heeft dus niet zo veel zin om te zeggen of een wijn goed is. Je bent meer geholpen, wanneer je hoort welke wijn echt iets voor jóú is. En dat hoor je bij Wijnhuis De Paap.