Bij Woonwinkel Klop klop je nooit tevergeefs aan

Als je je woonkamer wilt laten decoreren.
 

Zonwering in de zomer? Zaterdag bestellen, maandag inmeten en donderdag hangt de boel!

Familiebedrijf
De oudste winkel van Papendrecht is een winkel in woondecoratie; van tapijten en gordijnen tot jaloezieën en pvc. En niet zo maar een bedrijf, maar een familiebedrijf. Vader Bas en dochter Martine trekken de kar. Bas Klop is net 66 jaar maar weet nog van geen ophouden en is nog lang niet klaar om te stoppen. Bas maakt weken van 60 à 70 uur. En Martine wil graag nog jaren met haar vitale vader de zaak runnen. Ze is er dan ook altijd om te zorgen dat de klanten snel en kundig worden geadviseerd en geholpen. En de vrouw van Bas, Sylvia, werkt op donderdagen mee en helpt met de administratie.

Maatwerk
Martine: ‘De klanten zijn veeleisender dan vroeger, toen kochten ze een coupon en was het goed. Nu willen ze meer keus, andere stofjes en kleuren, en  is er veel vraag naar maatwerk.’ In het pand  aan de Kerkbuurt is naast de winkel ook de woning van Bas: een nostalgisch pand met houten vloeren  dat vroeger ruimte gaf aan vier woningen. Bas geeft aan dat de keuken één  m2  groot was met daarin ook nog een bedstee. Alles was klein en primitief. Een groot contrast met de huizen anno nu. 

Kerkbuurt
Het begon aan de Kerkbuurt, waar opa Klop in 1925 startte. Het waren de tapijten van Jabo, zoals die ook door warenhuis V&D werden verkocht, die als eerste in het assortiment zaten. Die tapijten waren één meter breed en moesten nog aan elkaar genaaid worden. Nu zijn er uiteenlopende maten op voorraad. Daarnaast verkochten ze toen garen, ondergoed van onder andere Pastunette en kon je er je panty laten stoppen. Klop heeft ook aan de Veerpromenade zeventien jaar een pand gehuurd. Maar in de zomer van 2012 werd de Kerkbuurt weer zijn basis. 

Team
De familie Klop doet veel zelf; van inmeten tot voorwerk, bestellen, leggen of plaatsen. Bas investeert in de relatie met zijn klanten en leveranciers. En daardoor kan hij  heel snel projecten realiseren.  Afspraken nakomen en direct reageren heeft hij hoog in het vaandel, en daarmee maakt hij het verschil. Net even een beetje meer doen en  extra service bieden. Zelfs ruimtes leeghalen, bestaande vloeren verwijderen en afvoeren en meubels terugzetten, pakt Klop op als het niet anders kan. Een dienst waar de grote jongens voor bedanken. Martine: ‘Wij zijn echt een team. We kunnen ook niet zonder onze stoffeerders, die altijd paraat staan om alles snel en correct op te pakken.’

Waarmaken
In Papendrecht was in de afgelopen decennia nogal wat te doen qua woondecoratie en tapijten, maar nu is er weinig concurrentie meer over. Maar bij Klop is het raak: Zonwering in de zomer? Zaterdag bestellen, maandag inmeten en donderdag hangt de boel! Goede kwaliteit tegen interessante prijzen, en waarmaken wat je belooft. 

Het klinkt heel simpel maar daarmee kom je het verst. En ver zijn ze gekomen; bijna 100 jaar.

Alle tips UITagenda Meld je verhaal