CrossFit geeft je een platte buik

Zodat je weer naar het strand kunt.
 

‘Maar natuurlijk verbeter je met CrossFit meer dan alleen je uiterlijk’, zegt gediplomeerd CrossFit-trainer en eigenaar van CrossFit Papendrecht, Mark Maste.

CrossFit
CrossFit is voor diegenen die in korte tijd hun sportieve doelen – fitter, sterker, strakker – willen bereiken. En voor sporters die een aanvulling zoeken op hun huidige sportbeoefening, zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn. CrossFit wijkt af van de traditionele kracht- en conditietraining in die zin dat tijdens de CrossFit-trainingen functionele bewegingen op een gevarieerde, intense manier worden uitgevoerd. Juist die variatie maakt dat je je fitter en sterker gaat voelen. Wanneer je je op één sportonderdeel focust, ontwikkel je je eenzijdig. Om mee te doen aan CrossFit, maakt het niet uit hoe oud je bent of welk niveau je hebt. Als je maar gemotiveerd bent.

Crossboxing
Crossboxing is een mix van fitness en boxen. Door het maken van combinaties, te duiken en stoten te ontwijken, en te trainen met speedladders, kettlebells en battleropes, word je een afgetrainde atleet. 

Yoga
Veel mensen komen voor het eerst naar yoga wanneer ze rugpijn, zere knieën of gevoelige gewrichten hebben. De yoga die bij CrossFit Papendrecht gegeven wordt zorgt, naast een verlichting van pijn en blessures, ook dat je lichaam fit, flexibel en sterk blijft, je prestaties verbeteren en je stress vermindert. 

CrossFit Silver (50+)
De functionele trainingen van Crossfit Silver, onder begeleiding van een personal trainer, zijn voor iedereen vanaf 50 jaar. Ook op oudere leeftijd is het nog steeds mogelijk om snel resultaat te bereiken. De oefeningen worden zo aangepast, dat iedereen mee kan doen; ook al heb je beperkingen of tijdelijk ergens last van.

Maar of je nu oud bent of jong, sporten is volgens Mark Maste net als eten. ‘Je moet variëren. Alleen maar gewichtheffen helpt je niet verder. Net zomin als alleen maar broccoli eten.’

Alle tips UITagenda Meld je verhaal