Een hemelse wandeling

In het Papendrechtse bos kun je een heel speciale wandeling maken: de planetenwandeling!

Aarde voor Papendrecht…. Van Venus en Mars?
Deze wandeling is een initiatief van de sterrenkundevereniging Christiaan Huygens en is ontworpen, voorbereid en op 14 juni 2014 door de bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling geopend.

Het beginpunt van de bijna vier kilometer lange wandeling is het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (Matenaweg 1). Hier is de routefolder verkrijgbaar en hier kun je ook terecht voor koffie en wat lekkers. De openingstijden in de zomer (1 april t/m 30 september) zijn van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de winter (1 oktober t/m 31 maart) op woensdag van 12.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

De planetenwandeling is een mooie, groene route door het Alblasserbos en langs de Gasunie. Tijdens wandeling kom je langs de planetoïdengordel en ontdek je de afstanden in het zonnestelsel. Negen beelden die je tegenkomt zijn de mythologische weergaven van de zon en acht planeten, gemaakt door drie kunstenaressen. Ze vormen een schaalmodel dat de afstanden tussen de planeten uitbeeldt. Elke stap staat voor een miljoen kilometer. Op de beelden staan QR-codes waarmee je op je telefoon extra achtergrondinformatie kan krijgen.

Wist je trouwens dat er een time capsule op het terrein te vinden is, waar in 2014 voor een eeuw ideeën worden bewaard? De nostalgie voor onze toekomstige generaties.

In het bos heb je alle ingrediënten om een paar uur lekker rond te struinen en ook nog leuk en leerzaam.

Alle tips UITagenda Meld je verhaal