Voel je een ander mens bij De Kleibakkerij

Kleien is een erg ontspannende manier om je hoofd leeg te maken. En je hebt er geen ervaring voor nodig.

De Kleibakkerij, het kleinschalig keramiekatelier van Petra Kalhorn, vind je op het oudste plekje van Papendrecht. 

Monumentaal
Het monumentale, aan de Kerkbuurt gelegen, pand uit 1840 was oorspronkelijk een broodbakkerij en is verbouwd tot woonhuis met een intiem en sfeervol atelier. 

Workshops
Het huis en de grote, fraaie tuin worden gebruikt als werk- en lunchplek. Hier geeft Petra Kalhorn sinds 2010 keramiekcursussen, workshops en (kinder)feestjes.

Werkstukken
Petra: ‘Tijdens de cursus ontdek je wat je allemaal kunt doen met klei. De werkstukken ontstaan doordat je de klei met de hand opbouwt of door gebruik te maken van mallen. Je kunt je hierbij laten inspireren door mijn foto- en keramiekboeken of met je eigen idee aan de slag gaan.'

Laagdrempelig 
Petra: ‘Kleien is een erg laagdrempelige hobby, want iedereen kan op zijn of haar niveau heel leuke dingen maken. Zo leer je tijdens mijn middag- en dagworkshops onder andere schalen, landschapjes, salamanders of kommetjes te kleien en te beschilderen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk om met vrienden, familie of collega’s iets creatiefs te ondernemen. Bovendien sluit ik mijn workshops altijd af met een gezellige borrel.’

En zo levert een bezoek aan De Kleibakkerij altijd een win-winsituatie op. Je hebt er een leuke tijd én je houdt er iets tastbaars aan over: je eigen creatieve kunstwerk van klei!

 

 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal