Markt van Matena

Waar winkelen en wonen samenkomen.

Markt van Matena is hét nieuwe winkelgebied van Papendrecht; gelegen in de wijk Oostpolder. Met winkels op de begane grond en appartementen vanaf de eerste verdieping.

Boon’s Markt
Met Boon’s Markt heeft Papendrecht een nieuwe supermarkt. Maar de supermarkt zélf – een familiebedrijf – bestaat al sinds 1888. Begonnen als een klein winkeltje in de naburige plaats Kinderdijk en generatie na generatie verder uitgebouwd tot de huidige onderneming. Inmiddels staat de vierde generatie van de familie Boon aan het roer. En daarvan plukken wij de vruchten. De vérse vruchten, want ‘vers’ is iets wat Boon’s Markt hoog in het vaandel heeft.

Plantenbeurs Matena
Net zoals je al jaren voor bloemen, planten en aanverwante artikelen terechtkunt bij Plantenbeurs De Wilg in winkelcentrum Wilgendonk, kun je hiervoor nu ook een bezoek brengen aan hun nieuwe vestiging: Plantenbeurs Matena. Mensen houden van bloemen. Of andersom. Maar in ieder geval vinden sommigen dat een winkelcentrum zonder bloemenwinkel geen winkelcentrum is. Dat is hiermee opgelost.

Verhage
In november 2020 zijn de deuren van de nieuwe Verhage-vestiging in Papendrecht officieel geopend. Een restaurant waar je voor koffie, ontbijt, lunch en diner aan kunt schuiven. En, die mogelijkheid bestaat ook, waar je kunt afhalen. De Papendrechtse vestiging is inmiddels het 42e restaurant van de in 1967 opgerichte, oorspronkelijk Rotterdamse, franchiseformule. Waarbij de nadruk ligt op het begeleiden van ondernemers en het coachen van medewerkers. En voor de bezoekers van Verhage natuurlijk op lekker eten en drinken.

Twee woontorens
Boven de winkels, die alle op de begane grond zijn, bevinden zich in twee woontorens tezamen veertig appartementen. Appartementen die zijn onderverdeeld in vier verschillende woningtypen. 

De keuze uit appartementen weerspiegelt zich in de ruime keuze die je (straks) hebt uit de winkels die bij Markt van Matena horen. Winkelen, wonen, leven, ze vormen er een eenheid waarvan je graag deel uitmaakt. 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal