Muziek = emotie

Frank and the Club spelen alléén nummers die veel bij henzelf teweegbrengen. Kúnnen ook niet anders. 

‘Anders neem je jezelf in de maling. En ook het publiek waarvoor je speelt, want die hebben het direct door wanneer je een kunstje staat op te voeren.’

Seventies en eighties
Frank and the Club speelt, als gitaarband, vooral covers uit de seventies en eighties. Maar wél op geheel eigen wijze en met een eigen sound, waarmee ze bekende en soms iets minder bekende hits een compleet nieuw uiterlijk geven. En altijd gebracht met veel gevoel voor passie en expressie. Van heel klein en breekbaar tot swingend en dynamisch. Het plezier spat ervan af!

Eigen versies
De band speelt eigen versies van nummers van onder andere The Police, Creedence Clearwater Revival, Joe Cocker, Little River Band en Stevie Wonder. Elk jaar passen ze hun programma weer aan. Ze zijn zo op elkaar ingespeeld, dat ze slechts vier keer per jaar samenkomen om onder andere de nieuwe nummers te oefenen; waarna ieder zijn eigen partij thuis oefent. Een optreden van Frank and the Club bestaat uit twee blokken bluesy rocksongs en groovy funksongs.  

'One love'
In december 2019 brengt Frank and the Club het nieuwe album 'One Love' uit. Dit album is om drie redenen speciaal. Ten eerste omdat het 27 jaar heeft geduurd eer het er kwam. Ten tweede omdat alle songs zelf geschreven zijn. En ten derde – en dat is de belangrijkste reden – omdat het een prachtige plaat is! Mooi gezongen en qua stijl erg divers. Rustige, gedragen nummers worden afgewisseld met uptempo, funky en rocksongs. 

Clubs, cafés, restaurants en Het Parkhuis 
Frank and the Club treedt over het algemeen op waar de band gevraagd wordt. Dat zijn hoofdzakelijk clubs, cafés, restaurants en festivals in Papendrecht en omstreken. En soms gaan ze voor een optreden ver het land in. Ook treden ze een paar keer per jaar op in het Dordtse Parkhuis en het hieraan gelieerde Dijckhuis; voor jonge dementerende mensen, ouderen met psychiatrische problemen en mensen met korsakov. ‘Het geeft een goed gevoel als je van medewerkers hoort dat onze muziek op de bewoners een positieve invloed heeft.’  

En zo blijkt weer wat eigenlijk al bekend was: muziek = emotie. En om dat óók te ervaren, zijn er gelukkig tal van mogelijkheden om Frank and the Club te zien optreden. 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal