‘Op de markt is je gulden een daalder waard’

Zo werd vroeger in een reclame gezongen.

Waarmee bedoeld werd dat je op de markt meer waar voor je geld kreeg. En krijgt, want deze leus wordt nog steeds gebruikt.

Dinsdagmarkt
Elke dinsdag kun je van 10.00 tot 16.00 uur in Papendrecht boodschappen doen op de markt. Die bevindt zich – hoe kan het ook anders – op het gezellige Marktplein; vlak bij de winkels, cafés en restaurants op WinkelPark De Meent. Zo kun je op dinsdag het nuttige met het aangename verenigen.

Divers en vers
Maar vaak valt er tussen die twee indrukken moeilijk een grens te trekken en word je door de marktkooplui vanzelf enthousiast gemaakt. Enthousiast over hun uitgebreide en diverse aanbod en over hun verse producten. Want er is genoeg te kiezen: naast groente, fruit en bloemen, vind je er ambachtelijke streekproducten, regionale lekkernijen, schoenen, stoffen en nog veel meer. 

Gezellig
En dan is het natuurlijk ook nog eens gezellig om buiten tussen de kramen te lopen en bekenden tegen te komen. Je knoopt daar eerder een praatje aan dan wanneer je elkaar in een drukke supermarkt tegen het lijf loopt. Wat dat betreft heeft de markt tevens een sociale functie. 

En is dinsdag een dag waar je naar uitkijkt. Ook natuurlijk vanwege de gulden die zo maar anderhalve gulden waard wordt.

Alle tips UITagenda Meld je verhaal