Wanneer de juiste zorg ontbreekt

We willen, als we ouder worden, zo lang mogelijk thuis wonen. Zo lang mogelijk voor onszelf zorgen. 

Maar zonder de juiste zorg en de benodigde hulpmiddelen is dat vaak lastig. Het in voormalig schoolgebouw D’Oude School gevestigde Officious, dat gespecialiseerd is in kantoorinrichting, laat vernieuwende oplossingen op zorggebied zien. Oplossingen die bij elkaar een complete zorgkamer vormen. Of, zoals Officious het noemt, een ‘Zorg Inspiratie Centrum’. 

Aangepaste badkamer
De aangepaste badkamer beschikt over een aangepaste douche, een in hoogte verstelbare wastafel en een elektrisch sta-optoilet. Hierdoor neemt de veiligheid toe en wordt het mogelijk om jezelf, zonder hulp van buitenaf, te redden. Om zélf te doen wat je altijd zélf gedaan hebt. En dat is belangrijk en goed voor je zelfvertrouwen. Veel mensen vinden het vervelend om hulp te vragen; zeker wanneer het gaat om zaken waarbij privacy en waardigheid in het geding zijn. 

Elektrisch hoog-laag-bed
Het elektrische hoog-laagbed dat bij Officious in de zorgkamer staat, is van alle gemakken voorzien. Degene die het bed gebruikt kan zonder moeite van houding veranderen, en degene die aan het bed zorg verleent doet dit zonder zichzelf (over) te belasten. 

Plafondtillift
De plafondtillift is zowel voor de zorgvrager als voor de zorgverlener een uitkomst, wanneer er verplaatst en getild moet worden. Het is veilig, efficiënt en comfortabel om hiermee te werken. Je kunt hiermee elke hoek van de kamer eenvoudig bereiken. Zonder tillift is tillen en verplaatsen vaak ongemakkelijk voor de degene die de hulp nodig heeft en vermoeiend voor degene die deze verleent. 

Zorgmeubilair
Natuurlijk is de zorgkamer niet compleet wanneer er geen aangepast meubilair te vinden is. Wil je veilig en prettig wonen, dan moet je ook hierover beschikken. Daarom kun je ook op dit gebied goede ideeën opdoen bij Officious. 

Wanneer de juiste zorg ontbreekt, hoeft dit dus nog niet te betekenen dat het gedaan is met je zelfstandigheid. Laat je informeren bij Officious over de mogelijkheden. Ook op het gebied van zorg en zorgmiddelen heeft de techniek bepaald niet stilgestaan. Dit is ook een uitkomt voor het zorgpersoneel. Zij kunnen hierdoor zonder al te veel fysieke inspanning hun werk goed doen. 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal