Winnen, gelijkspelen of verliezen?

Het is bij Sportcentrum Papendrecht geen halszaak.
 

Spelen, bewegen, gezond leven en plezier hebben vormen er een kwartet, waarmee je al snel aan de winnende hand bent.

Zwembaden
En dat ben je zeker in het water, waar je altijd, of je je nu flink of met mate inspant, werkt aan je conditie. Terwijl je in beide gevallen toch niet het idee hebt dat je aan het werken bent. Dan staat plezier eerder voorop. Plezier dat je in de zwembaden van Sportcentrum Papendrecht op verschillende manieren kunt beleven. Natuurlijk is er het buitenzwembad, waar je naartoe gaat als het weer zich van zijn goede kant laat zien. Binnen kun je, wat voor weer het buiten ook is, aan tal van zwemactiviteiten meedoen. Van zwem ABC, als je je zwemdiploma’s wilt halen, en banen zwemmen tot snorkelen, survival en aquajoggen. Mogelijkheden te over.

Twee sportzalen
En dat geldt ook voor de sporten op het droge die je kunt doen. Sportcentrum Papendrecht heeft twee sportzalen, die bij elkaar uit meer dan 2.000 vierkante meter bestaan. Hier hebben verschillende sportclubs hun thuishonk, zoals Volleybalvereniging Flits, Zaalvoetbalvereniging Eteha, Handbalvereniging DES ’72 en de Papendrechtse badmintonclub. En je kunt er ook terecht voor onder meer yoga, aerobics en bowls. Tijdens de schooluren zijn de zalen bestemd voor schoolgebruik en opgedeeld in de zes aparte ruimtes voor gymnastieklessen.

Evenementen
Sportcentrum Papendrecht organiseert regelmatig zélf evenementen. Voor kinderen, zoals het maandelijkse discozwemmen en de altijd in de herfstvakantie geplande Stuif. Stuif dat het Sportcentrum samen met het Papendrechtse jeugd- en jongerenwerk Suppord en kinderopvang Wasko organiseert. Dit evenement omvat vier dagen lang een boordevol actief programma; met onder meer springkussens, workshops, sport en spel en ontspanning. Ook bij onverwachte gebeurtenissen, zoals stakingen van docenten, verzorgt het Sportcentrum voor de kinderen een aangepast programma.

Vergaderruimtes en een balletzaal
Naast ruimtes die met sport en spel te maken hebben, beschikt Sportcentrum Papendrecht ook over drie ruimtes om te vergaderen en een professionele balletzaal met spiegels en een barre: een aan de muur bevestigde houten leuning die wordt gebruikt tijdens warming-ups.

Maar wanneer je nadat je je sportief hebt ingespannen juist behoefte hebt om te relaxen, is het aan te raden om naar de horecaruimte op de eerste verdieping te gaan. Dat is het sfeervolle hart van het Sportcentrum, waar je gezellig kunt napraten over je sportieve prestaties. Of je nu gewonnen hebt, gelijkgespeeld of verloren.

Alle tips UITagenda Meld je verhaal