Winter in Papendrecht

De sneeuw valt en valt en valt…

Zondag 7 februari 2021 wordt de wereld wit.

Voorpret
En het mooiste is misschien wel de voorpret. Want dit zagen we met z’n allen aankomen. En dus haalden ouders van kleine kinderen de slee van zolder, die daar al een tijdje eenzaam stond te verstoffen. En haalden ze voor zichzelf de schaatsen uit het vet. Want je wist maar nooit…

Kinderen
Maar die zondag was het vooral een feest voor de kinderen, van wie sommigen nog nooit sneeuw van deze omvang hadden meegemaakt. Alles wit tot zover je kon kijken. Net als in de film. En niet na één of twee dagen alweer weg. Nee, het zou best lang kunnen duren.

Slee
En dus zag je vaders en moeders hun kind op de slee achter zich voorttrekken over de besneeuwde Papendrechtse vlakten. Kinderen die nu eens voor de verandering de dienst uitmaakten. Tenminste, zo voelde het. En de al wat oudere kinderen roetsjten zélf met hun slee van de plaatselijke hellingen af. Sneeuwpret die eigenlijk niet meer van deze tijd leek.

Sneeuwpopwedstrijd
Wat voor Papendrecht Verrast een reden was om die pret nog eens aan te wakkeren door een heuse sneeuwpopwedstrijd te organiseren. Wie in Papendrecht de leukste sneeuwpop maakte en hiervan een foto of een filmpje instuurde, kon op een fraaie prijs rekenen en kwam bovendien op de ledschermen. Wat dat laatste betreft, betekende dat natuurlijk niets meer of minder dan eeuwige roem!

Maar daar ging het natuurlijk niet echt om. Het ging om de sneeuw en wat die met je doet. En later ook om de napret – de foto’s, de herinneringen – die je van deze witte winter hebt. En zo verrast Papendrecht weer!

 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal