Er zijn vele wegen die naar Rome leiden

08 maart

Maar van veel Papendrechtse eetgelegenheden hoef je zóver niet te gaan.

In tijden van corona, waarin het niet mogelijk is om bij hen uit eten te gaan, komen zij met andere uitwegen. 

Vanaf 28 april 2021 kunnen de terrassen onder voorwaarden weer open.

Pannenkoekenhuis Fritella
Pannenkoekenhuis Fritella, dat mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft op de arbeidsmarkt, bezorgt donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 20.00 uur hun pannenkoeken in Papendrecht aan huis. Hiervoor bestel je via Thuisbezorgd.  Om je bestelling door te geven, bel je: 078-7370337. Voor meer informatie kijk je op: https://www.pannenkoekenhuisfrittella.nl/papendrecht

De Beren Papendrecht
Bezorgrestaurant De Beren Papendrecht bevindt zich aan de Markt van Matena, hét nieuwe winkelgebied van Papendrecht. Naast de klassiekers zoals de saté, spareribs of burgers kun je ook een lekkere salade of een vega(n)-gerecht bestellen. Bestel online en laat de maaltijd thuis of op het werk bezorgen. Voor meer informatie kijk je op: https://www.beren.nl/vestigingen/papendrecht.

Deli Papendrecht
Deli Papendrecht is een gezellige lunchroom met een groot zonnig terras, gelegen aan de Meent in Papendrecht. Helaas is het nu niet mogelijk om binnen of buiten te genieten van hun door hen zelf met verse ingrediënten bereide broodjes. Maar je kunt deze wél ophalen of laten bezorgen. Vanaf een bestelling van € 17,50 komen ze ze gratis bij je thuis brengen. Voor meer informatie kijk je op: https://www.deli-papendrecht.nl.

Jut & Jul
Bij het eind 2019 geopende restaurant Jut & Jul kun je zowel een lunch als een diner bestellen en deze of afhalen of thuis laten bezorgen. Wanneer je een lunch bestelt vóór 11.30 uur, kan deze van 12.00 tot 15.00 uur worden bezorgd. Het diner bestel je vóór 15.30 uur en wordt van 17.00 tot 20.00 uur bezorgd. Bezorgen in Papendrecht is gratis bij bestellingen boven € 40,-; daaronder worden er € 2,50 bezorgkosten in rekening gebracht. Voor bestellingen buiten Papendrecht betaal je altijd € 3,50 bezorgkosten. Voor meer informatie kijk je op: https://jutnjul.nl.

Willaerts/Il Mercato
Willaerts en Il Mercato willen graag voor je koken, zoals ze zelf zeggen. En omdat het voorlopig niet mogelijk is om hiervan in hun restaurant te proeven, hebben ook zij hun service aangepast. En is het mogelijk om de gerechten online via www.ilmercato.nl te bestellen en deze af te halen bij Il Mercato, Markt 171,  Papendrecht. Vanaf 30 euro wordt er ook gratis bezorgd in Papendrecht, Alblasserdam, Oud Alblas, Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Bestellen kan ook telefonisch: 078-2000340. Voor meer informatie kijk je op: https://willaerts.nl en https://www.ilmercato.nl.

Kwalitaria Papendrecht
Kwalitaria heeft meer dan 130 locaties en ook een locatie in Papendrecht. Hier kun je voor een lekkere lunch, warme maaltijd of een snack terecht. In deze tijd kun je dit afhalen of laten bezorgen. Dit laatste doen ze nu ook overdag; woensdag t/m zaterdag van 11.30 tot 21 uur. Als extra service kun je hun Kwalitaria Deals App downloaden. Voor meer informatie kijk je op: https://kwalitaria.nl/papendrecht/papendrecht.

LOES
LOES komt met allerlei initiatieven om hun klanten tegemoet te komen. Zo kun je er online producten bestellen, waardoor je zeker weet dat deze op de door jou gekozen datum klaarliggen! Dit kunnen broden zijn, maar ook bijvoorbeeld de high tea to go of taartjes. Bovendien bezorgt LOES op vrijdag en zaterdag ook thuis! Dit doen ze tussen 12.00 en 14.00 uur. LOES’ bakkerij is, in tegenstelling tot hun bakery café, wél open; van 9.30 tot 17.30 uur. Voor meer informatie kijk je op: http://www.puurloes.nl.

B’sSoulfood
B’sSoulfood is ontstaan uit passie voor lekker eten. Het motto van eigenaresse Berna: ‘Alleen als het met hart en ziel bereid is, gaat liefde door de maag.’ Koken gebeurt op bestelling. Wil je niets missen, dan kun je dit het best vóór 11 uur telefonisch doen: 06-42399242. Voor afhalen zonder bestelling geldt: op=op. Ook kun je bij B’sSoulfood terecht voor het cateren van een feest, een bedrijfslunch of voor heerlijke overwerkmaaltijden. Voor meer informatie kijk je op: https://www.bssoulfood.nl.

Bistro Basic
Bistro Basic is tijdelijk gesloten, maar hun snackbar (Snackbar Basic) is open! Naast hun normale snackbarassortiment kun je, wanneer je in Papendrecht woont, verse gerechten vanuit de bistro in Papendrecht thuis laten bezorgen. Woon je niet in Papendrecht, dan kun je je bestelling afhalen. Bestellen kan online of via: 078-6153752. Voor meer informatie kijk je op: https://bistro-basic.nl.

Dragon Chen
Dragon Chen staat bekend om zijn ‘all in concept’: voor een vast bedrag onbeperkt eten. Nu hun restaurant gesloten is, kun je thuis genieten van de heerlijkheden uit diverse keukens. Dit kan alle dagen van de week behalve dinsdag. Zowel afhalen als laten bezorgen is mogelijk. Vanaf € 35,00 wordt in Papendrecht gratis thuisbezorgd. Voor meer informatie kijk je op: https://www.dragonchen.nl.

Burger Inn Papendrecht
In juni 2020 opende Burger Inn Papendrecht zijn deuren voor het publiek en sindsdien kun je er terecht voor american style burgers & fingerfood. Wanneer je geen zin hebt om de deur uit te gaan, bezorgen ze het eten bij je thuis. Dit kan elke dag tussen 16.00 en 22.00 uur en is vanaf een bestelling van € 12,50 gratis. Ook is het mogelijk om in vrijwel dezelfde tijdsduur je bestelling op een gekozen tijdstip bij hen af te halen. Voor meer informatie kijk je op: https://www.burgerinn.nl.

Olympia
Ook kun je natuurlijk vanwege de coronacrisis niet meer bij Grieks restaurant Olympia van hun lekkere Griekse gerechten genieten. Zij hebben immers eveneens hun deuren moeten sluiten. Maar ook Olympia bezorgt hun zonovergoten maaltijden bij je thuis; dinsdag tot en met zondag van 16.00 tot 21.00 uur. Waarmee ze min of meer toch de Griekse warmte bij je thuis brengen. Voor meer informatie kijk je op: https://olympiapapendrecht.nl.

Bakker Bart Papendrecht    
Bakker Bart maakt het je erg makkelijk. Zo bezorgen ze vanaf een bestelling van € 12,50 elke dag van de week – met de fiets of met de scooter, dat hangt af van de afstand – onder andere hun brood, belegde broodjes, gebak, snacks en high tea bij je thuis. Je moet hiervoor wél in Papendrecht, Alblasserdam, Sliedrecht of Oud-Alblas wonen. Natuurlijk kun je dit ook, maandag tot en met zaterdag, bij hen ophalen. Voor meer informatie kijk je op: https://www.bakkerbart.nl/winkels/papendrecht-veerpromenade.

De Ertepeller
Restaurant De Ertepeller heeft bijzondere alternatieven bedacht om, zolang het niet mogelijk is om bij hen te eten, hun klanten tegemoet te komen. Ten eerste kun je bij hun traiteurwinkel, waarvan de ingang zich aan de bistrozijde/waterkant bevindt, verschillende boxen met traiteurmenu’s afhalen. Daarnaast is het mogelijk om De Ertepeller bij je thuis uit te nodigen. Zij verzorgen dan de hele avond en je hebt nergens omkijken naar. Je hoeft zelfs niet af te wassen. Voor meer informatie kijk je op: https://www.ertepeller.nl.

Yashima
Ook Japans restaurant Yashima blijft open voor afhaal- en bezorgmaaltijden, waardoor je kunt blijven genieten van hun gerechten. Yashima bezorgt tussen 16.30 en 20.00 uur vanaf € 25,- in Papendrecht en Alblasserdam. De bezorgkosten zijn € 2,50. Bestellen kan telefonisch via: 078-3038421. Voor meer informatie kijk je op: http://www.restaurant-yashima.nl.

Verhage Papendrecht
Verhage, dat sinds november 2020 ook een vestiging in Papendrecht heeft aan de Markt van Matena, is in deze tijd alleen open voor afhaal. Maar hiervoor kun je dan ook elke dag van de week terecht. Je kunt je bestelling online of telefonisch (078-2084788) plaatsen. En natuurlijk kun je ook even langslopen. Voor meer informatie kijk je op: https://verhage.nu/vestigingen/verhage-papendrecht.

Kookgemak
Wil je een keer niet koken, maar wél lekker eten? Dan is Kookgemak zeker een goed idee. Kookgemak is een Papendrechts cateringbedrijf, waar je op culinair gebied voor van alles terechtkunt; van borrel tot hapjesbuffet, en van een intiem diner tot een uitgebreid feest. Alle gerechten komen uit eigen keuken en er wordt uitsluitend gewerkt met kwalitatieve producten. Gratis bezorgd tot 10 km van Alblasserdam. Voor meer informatie kijk je op: http://www.kookgemak.nl.

Opsmaak Catering
Elke dag bestel je een lunch bij Opsmaak catering en vrijdag, zaterdag en zondag slaag je ook voor een maaltijd. Ontdek op https://www.opsmaak-catering.nl waar je allemaal uit kunt kiezen. Je kunt per mail of telefoon bestellen en het lekkers wordt bezorgd.

En zo probeert iedereen het beste te maken van deze moeilijke tijden en wordt er bij velen een beroep gedaan op hun inventiviteit. Dat leidt dan vaak weer tot mooie dingen. We kunnen dit samen!